Wedden op basketbal

Er zijn maar weinig sporten die zo opwindend zijn van moment tot moment als basketbal. Van verdedigende comebacks gebaseerd op teamwork tot individuele topprestaties gedreven door een goede hand en 3-punts schieten, basketbal brengt snelle actie, rivaliteit en gedenkwaardige prestaties op een manier die weinig sporten kan evenaren.

Ontvang tot €250,- aan free bets!

Ben je een sportliefhebber én nieuw bij Circus? Profiteer dan van onze welkomstbonus waarmee je jouw eerste storting voor 100% in free bets kunt verdienen, tot een maximum van maar liefst 25 free bets ter waarde van €10,-

Hoe bemachtig je jouw welkomstbonus?

  1. Open een account

  2. Selecteer de bonus en stort minimaal €20,-

  3. Ontvang 'vergrendelde' free bets ter waarde van 100% van jouw eerste storting!

Het drama en de sensatie kunnen overslaan op het wedden. Net zoals je kijkervaring met basketbal gebaseerd is op het supporteren voor je favoriete team of het steunen van de volgende opkomende ster, kunnen je weddenschappen op basketbal - en het soort weddenschappen dat je kiest - soortgelijke lagen van opwinding hebben.

Als je overweegt hoe je online op basketbal kunt wedden, is het belangrijk om te weten hoe je kansen moet lezen, welke soorten weddenschappen je tot je beschikking hebt en een duidelijk inzicht te krijgen in je inzetlimieten.

De basketbal odds begrijpen

Begrijpen hoe odds werken is je eerste stap om consistent te worden in basketbal weddenschappen. De odds verschillen per land, maar we zullen ons concentreren op de Amerikaanse odds.

  • Bijvoorbeeld, bij +100 odds zijn de winkansen 1:1, wat betekent dat voor elke €1 die je inzet, je €1 wint als je inzet raak is en wint. Als de odds boven de +100 liggen, win je meer dan €100 bij een inzet van €100, maar als de odds negatief (-) zijn, betekent dit dat je meer dan €100 moet inzetten om $100 te winnen.

Er zijn talloze manieren om te wedden op deze odds in basketbal en het begint met de basislijnen - Moneyline, Spread, over/under totalen en meer.

Kies je basketbal weddenschappen

Als je kiest hoe je online wilt wedden op basketbal wedstrijden, of dat nu op college basketbal, WNBA of NBA is, heb je verschillende keuzes. Net zoals het spel gebaseerd is op zowel team- als individuele talenten, hebben je keuzes in soorten weddenschappen banden met elk van de beste facetten van basketbal.

Er zijn mogelijkheden om een winnaar te kiezen, in te zetten op een uitbarsting, in te zetten op een wedstrijd met hoog tempo of een trage defensieve strijd, individuele prestaties of zelfs verschillende van elk type weddenschap te combineren. Als je de verschillende soorten weddenschappen begrijpt, kun je je weddenschappen beter kiezen.

Moneyline basketbal weddenschappen

Moneyline weddenschappen zijn net zo eenvoudig als het kiezen van een winnaar in het spel. Je inzet en uitbetaling worden bepaald door de kansen van het gekozen team.

Point spread

Point spread weddenschappen zijn vergelijkbaar met moneyline weddenschappen. Maar bij het bepalen van hoe je moet wedden op spread basketbal, is er een extra laag dat je winnende team moet winnen met een puntmarge die in de odds staat. Een negatieve spread geeft aan dat het team de favoriet is, terwijl een positieve spread aangeeft dat het team de underdog is.

Over/Under

Met Over/under weddenschappen kun je inzetten op het gecombineerde puntentotaal tussen beide teams bij de laatste zoemer. Wanneer je bepaalt hoe je moet wedden op over/under kansen voor basketbal, moet je rekening houden met de stijl - of het tempo - van het spel dat deze teams gaan spelen.

Props

Propsweddenschappen richten zich meestal op een individuele speler en zijn prestaties binnen een specifieke wedstrijd. Deze worden vaak vermeld als over/under weddenschappen, maar zijn gericht op een bepaalde statistische categorie. Omdat basketbal zoveel verschillende statistieken en speelstijlen heeft, kun je met player prop bets een uniek gekozen weddenschap afsluiten.

Onderzoek doen op basketbalwedstrijden voordat je gaat gokken

Naast het stellen van duidelijke limieten, kan het hebben van een schat aan informatie helpen om je inzetten verstandig te houden. Kansmakers doen voortdurend onderzoek en passen de kansen aan om rekening te houden met nieuwe informatie. Je eigen onderzoek doen om op de hoogte te blijven van alle gebeurtenissen in je team kan je kansen op een succesvolle weddenschap vergroten.

Doe van tevoren onderzoek zodat je verstandig en verantwoord kunt inzetten. Niemand wil een weddenschap verliezen omdat ze hun favoriete team hebben uitgekozen om de spread te dekken, maar het nieuws hebben gemist dat de schietgrage kleine aanvaller van het team gisteren tijdens de training zijn duim heeft gebroken en de komende vier weken niet in actie kan komen. Bovendien kan je team een geschiedenis hebben van winnen met grote marges tegen één team in het bijzonder, maar als je niet weet dat het voorheen zwakke team nu zes wedstrijden wint van hooggeplaatste tegenstanders, ben je in het nadeel.

De Circus Club beloont jouw loyaliteit

Ben jij 24 jaar of ouder? Dan kan je profiteren van de Circus Club, waarmee jouw loyaliteit altijd wordt beloond. Met ons loyaliteitsprogramma kan je een heleboel cadeaus bemachtigen. Hoe? Door gewoon online te spelen! Want elke keer dat je een van onze online casino spellen speelt, verzamel je punten of coins die je vervolgens in de Circus Club kunt inwisselen. Hoe meer punten je verzamelt, hoe hoger de status die je bereikt en hoe meer prestigieuze cadeaus je ontgrendelt! Dus waar wacht je nog op? Breng een bezoek aan de Circus Club.

Verantwoord spelen bij wedden op basketbal

Bij Circus willen we dat het spel een plezier blijft. We zetten ons in om onze spelers te informeren over problematisch gokgedrag en beschikken over diverse hulpmiddelen en wettelijke mechanismen, zodat je limieten kunt stellen en de controle behoudt. Wil je meer weten over verantwoorde sportweddenschappen en het behoud van de controle? Bekijk onze pagina over verantwoord spelen.

Promoties
Bij circus.nl heb je nóg meer keuze:

  • Match of the Week: Elke week kun je een free bet van € 10,- verdienen bij een topwedstrijd uit de Eredivisie of andere grote Europese clubcompetitie.
  • Opti Odds: een innovatieve functie is ontworpen om jouw winstpotentieel te vergroten en jouw gokervaring naar een hoger niveau te tillen.
  • Hot Odds: wij zoeken de meest interessante weddenschappen voor je uit en geven jou de beste mogelijke odds.
  • BetXtra: Verhoog jouw potentiële cash winst en profiteer maximaal!
  • Sportsbetting toernooien: waarin je jouw vaardigheden kunt testen en het opneemt tegen andere spelers en geweldige prijzen te winnen.

Wedden op Nederlands voetbal voegt een extra laag spanning en opwinding toe aan de wedstrijden.

Wil je meer informatie over alle online sportweddenschappen? Bekijk hieronder onze wed mogelijkheden in een kort overzicht: