Jouw eerste bet plaatsen

Begeef je je nog maar net op het terrein van sportsbets en weet je nog niet goed hoe het werkt? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres!

In deze video leer je stap voor stap de basis van sportsbets. Plaats jouw eerste bet op jouw favoriete sport, laat jouw potentiële winst exploderen dankzij de waanzinnige odds en laat zien dat jij een betpro bent!

Wat is een odd?

In sportsbets vind je overal odds! De odds vormen een essentieel onderdeel van een bet, want ze bepalen jouw potentiële winst. Om jouw potentiële winst te berekenen, dien je alleen maar jouw odd met jouw inzet te vermenigvuldigen. Over het algemeen geldt: hoe hoger jouw (totale) odd, hoe lager jouw kans op potentiële winst, maar hoe groter jouw potentiële winst zal zijn indien jouw bet correct is.

Voorbeeld: 3.00 (odd) x €100 (inzet) = €300 (potentiële winst)

Wat is een 1X2 bet?

Een 1X2-bet is dé sportsbet bij uitstek. Voor het merendeel van de teamsporten, zoals voetbal, rugby of basketbal, zijn er 3 uitslagen mogelijk: een overwinning, een nederlaag of een gelijkspel. De 1X2-bet komt overeen met deze uitslagen:

  • 1: overwinning voor het thuisteam of 1e team
  • X: gelijkspel zonder winnaar
  • 2: overwinning voor het uitteam of 2e team

Wat is een combibet?

Zin om op meerdere evenementen tegelijkertijd te betten? Probeer een combibet en voeg meer bets toe aan één ticket. De verschillende odds worden met elkaar vermenigvuldigd en dus explodeert jouw potentiële winst. Als je jouw bet wint, bemachtig je het volledige bedrag!

Voorbeeld: 3.30 x 1.90 x 1.20 (odds) x €10 (inzet) = €75,24 (potentiële winst)

Betgids

Wil je meer weten over sportsbets en de termen die gebruikt worden. Neem dan eens een kijkje in onze betgids (pdf). Zo leer je onder andere wat een handicap is, wat over en under betekent en wat een systeembet inhoudt. Zo bereid jij je goed voor op het plaatsen van jouw eerste bet.

Je e-mailadres
Voer een geldig e-mailadres in
Weet je niet meer welk e-mailadres bij je account hoort ? Neem contact op met onze klantendienst.
Algemene voorwaarden

Onze algemene voorwaarden zijn gewijzigd. Ga er akkord mee om verder te spelen en wedden.

Wettelijke stortingslimiet van € 500

Sinds 6 april vraagt de Kansspelccommissie spelers om elke website die zich niet aan de regels van de stortingslimiet houdt aan te geven. Ze vermeldt dat er 'momenteel geen enkele verhoging van deze limiet kan worden toegestaan'.

Om de spelers niet te bestraffen, kunnen zij die dat wensen aanvraag om de stortingslimiet te verhogen indienen. De spelers die met de documenten van de website van de Centrale voor kredieten aan particulieren kunnen aantonen dat zij niet als wanbetaler geregistreerd staan, zullen hun stortingslimiet van € 500 kunnen verhogen op basis van het koninklijk besluit van 25 oktober 2018.

In deze context hanteren wij het volgende principe:

  • Als je al op onze website bent ingeschreven en je jouw 'wettelijke' limiet al hebt uitgeschakeld, verandert er niets voor je. Als je wilt, kan je de 'wettelijke' limiet heractiveren op de pagina met je persoonlijke instellingen. Deze limiet kan niet meer worden uitgeschakeld zonder dat je een bewijs aan levert dat aantoont dat je niet ingeschreven bent als wanbetaler bij de Centrale voor kredieten aan particulieren.
  • De wet schrijft een stortingslimiet van 500 euro per week voor. De speler kan deze limiet vrij verhogen mits een coolingdownperiode van 3 dagen en op de voorwaarde dat de speler niet bekend staat vanwege achterstallige betalingen in het bestand van de Centrale voor kredieten aan particulieren van de Nationale Bank van België (art. 6 van het Koninklijk Besluit van 25 oktober 2018).
  • Spelers kunnen deze limiet in alle gemak verhogen via de stortingspagina of de instellingen van hun account.
  • Als je je net geregistreerd hebt op onze site en je wilt de 'wettelijke' limiet uitschakelen, dan moet je ons een bewijs sturen dat je niet als wanbetaler geregistreerd staat bij de Centrale voor kredieten aan particulieren.
  • Als je buiten het Koninkrijk België woont, ben je niet aan deze controle onderworpen. Als je besluit, of besloten hebt, om de 'wettelijke' limiet uit te schakelen, verbind je je ertoe om verantwoord te spelen en aanvaard je dat wij niet aansprakelijk kunnen worden gesteld, omdat wij niet in staat zijn om te voldoen aan het hierboven genoemde Koninklijk Besluit.

Indien je je stortingslimiet wenst te verhogen, kan je de link naar de procedure gemakkelijk terugvinden op de pagina met je persoonlijke instellingen.

Daarnaast willen we je eraan herinneren dat onze site persoonlijke limieten per dag, week en maand aanbiedt. Deze limieten kan je na een periode van 72 uur aanpassen om helpen je op een verantwoorde manier te spelen.

We willen je er ook aan herinneren dat je jezelf een gokverbod kan opleggen bij onze landbased speelhallen en casinos,op onze websites of de website van de Kansspelcommissie via een registratie in het EPIS-systeem.

Als je wilt beoordelen of je gokgedrag problematisch is, test het dan op http://gokhulp.be/