Circus informeert je over jouw spelactiviteit

Circus is een 100% legale en verantwoorde aanbieder van online casinospellen en sportsbetting, met een vergunning van de Kansspelautoriteit voor het aanbieden van online kansspelen in Nederland.

Om te voorkomen dat je mogelijk problematisch gokgedrag ontwikkelt en daar de nadelige gevolgen van ervaart in je dagelijkse leven, biedt Circus je verschillende hulpmechanismen aan:

Daarnaast hebben we bij Circus een proactief opsporingssysteem dat afwijkingen van je gebruikelijke spelactiviteit detecteert. Verandert je spelgedrag? Dan detecteert ons systeem dat automatisch en geeft het je gedrag een risicoscore.

Verandert je risicoscore? Dan doet ons team er alles aan om je er bewust van te maken dat je spelactiviteit is toegenomen. Je ontvangt een automatische e-mail gebaseerd op je spelactiviteit. Ons team neemt ook contact met je op om te bekijken of je hulp nodig hebt.

De verschillende risiconiveaus zijn als volgt:

Niveau 0 - Recreatieve speler

In dit stadium is het systeem van mening dat je spelactiviteit geen risico inhoudt, je kunt blijven spelen zoals je al doet.

Je ontvangt een automatische e-mail waarin wordt gewezen op het belang van verantwoord spelen en het gebruik van onze hulpmiddelen voor verantwoord spelen.

Niveaus 1-2 - Licht risicovol spelgedrag

Je spel- en betactiviteit is licht risicovol. Je ontvangt opnieuw een automatisch e-mail over ons beleid voor verantwoord spelen en we adviseren je met nadruk om gebruik te maken van onze hulpmiddelen voor verantwoord spelen.

Niveau 3 - Enigszins risicovol spelgedrag

Je spelgedrag wordt risicovoller. Het is belangrijk dat je je spelgedrag matigt. We verwijzen je naar onze hulpmiddelen voor verantwoord spelen en dan vooral naar de hulpmiddelen die je helpen bij je spelactiviteit. Indien ons systeem heeft opgemerkt dat je meer stort dan je gebruikelijk doet, dan neemt ons team contact met je op en bekijken we samen met je of we je stortingslimieten kunnen verlagen, zodat jij met een geruster hart speelt

Indien ons systeem opmerkt dat je activiteit risicovoller is, dan kunnen we bekijken of je je account tijdelijk of permanent wilt opschorten of dat je jezelf wilt laten opnemen in het CRUKS van de Kansspelautoriteit.

Niveau 4 - Risicovol spelgedrag

Je spelgedrag is risicovol. We nemen telefonisch contact met je op om te bespreken hoe je je voelt over je activiteit op ons platform en om te zien of het een negatieve invloed heeft op je dagelijkse leven. We verwijzen je wederom naar onze hulpmiddelen voor verantwoord spel. Indien ons systeem opmerkt dat je na 7 dagen ons advies niet hebt opgevolgd, nemen we opnieuw contact met je op.

We kunnen er ook voor kiezen om je account tijdelijk of permanent op te schorten indien ons systeem geen verbetering ziet en kunnen je aanraden om jezelf te laten opnemen in het CRUKS van de Kansspelautoriteit.

Niveau 5 - Zeer risicovol spelgedrag

Als je spelniveau tot dit niveau behoort beschouwen wij je spelactiviteit als zeer riskant. Spelen en betten kan een echt probleem worden voor je financiële, sociale en psychologische welzijn. Om dat te voorkomen, nemen wij telefonisch contact met je op en bespreken wij samen wat er kan worden ondernomen. Vervolgens zal ons systeem je activiteit nauwlettend in de gaten houden en monitoren. Indien nodig, zullen we je limieten wijzigen. Ook zullen we in een gesprek met jou als speler samen bepalen wat een verantwoord limiet is. Op een bepaald moment kunnen we ook besluiten om je account tijdelijk of definitief te sluiten als we in de dagen na ons gesprek geen verbetering zien. We kunnen je account ook laten opnemen in het CRUKS van de Kansspelautoriteit.

Daarnaast verwijzen we je door naar de verschillende hulpcentra die voor je klaarstaan indien dat nodig is.

Zo blijf jij op de hoogte van je spelersprofiel en kan je actie ondernemen wanneer jij dat nodig vindt.

Heb je nog verdere vragen na het lezen van de bovengenoemde pagina's, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice.