Jouw eerste bet plaatsen

Begeef je je nog maar net op het terrein van sportsbets en weet je nog niet goed hoe het werkt? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres!

In deze video leer je stap voor stap de basis van sportsbets. Plaats jouw eerste bet op jouw favoriete sport, laat jouw potentiële winst exploderen dankzij de waanzinnige odds en laat zien dat jij een betpro bent!

Wat is een odd?

In sportsbets vind je overal odds! De odds vormen een essentieel onderdeel van een bet, want ze bepalen jouw potentiële winst. Om jouw potentiële winst te berekenen, dien je alleen maar jouw odd met jouw inzet te vermenigvuldigen. Over het algemeen geldt: hoe hoger jouw (totale) odd, hoe lager jouw kans op potentiële winst, maar hoe groter jouw potentiële winst zal zijn indien jouw bet correct is.

Voorbeeld: 3.00 (odd) x €100 (inzet) = €300 (potentiële winst)

Wat is een 1X2 bet?

Een 1X2-bet is dé sportsbet bij uitstek. Voor het merendeel van de teamsporten, zoals voetbal, rugby of basketbal, zijn er 3 uitslagen mogelijk: een overwinning, een nederlaag of een gelijkspel. De 1X2-bet komt overeen met deze uitslagen:

  • 1: overwinning voor het thuisteam of 1e team
  • X: gelijkspel zonder winnaar
  • 2: overwinning voor het uitteam of 2e team

Wat is een combibet?

Zin om op meerdere evenementen tegelijkertijd te betten? Probeer een combibet en voeg meer bets toe aan één ticket. De verschillende odds worden met elkaar vermenigvuldigd en dus explodeert jouw potentiële winst. Als je jouw bet wint, bemachtig je het volledige bedrag!

Voorbeeld: 3.30 x 1.90 x 1.20 (odds) x €10 (inzet) = €75,24 (potentiële winst)

Betgids

Wil je meer weten over sportsbets en de termen die gebruikt worden. Neem dan eens een kijkje in onze betgids (pdf). Zo leer je onder andere wat een handicap is, wat over en under betekent en wat een systeembet inhoudt. Zo bereid jij je goed voor op het plaatsen van jouw eerste bet.